Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní členská schůze

Pro tradiční hodnocení ročních aktivit Moravskoslezského klubu celníků se tentokráte vybrala Dolní Lomná a vysoká účast členů klubu byla důkazem toho, že členům není zatěžko zajet až do střediska CS v blízkosti slovenských hranic.

Setkání členů klubu celníků začalo dobrým obědem. Poté již se účastníci zasedání věnovali programu. Po volbě orgánů výroční členské schůze: předsedajícího, pracovního předsednictva, mandátové a návrhové komise, přišly na program jednotlivé zprávy. Po zprávě mandátové komise, která sdělila plénu, že je přítomno 38 členů a 1 host (ředitel CÚ pro MSK), vystoupil se svou zprávou předseda klubu celníků. Sdělil, že uplynulý rok byl rokem, kdy na jeho konci v prosinci uplynulo 10 let od položení základního kamene - myšlence založení našeho klubu celníků. U této příležitosti se konala v prosinci loňského roku členská schůze, kde jsme si společně zavzpomínali na 10-ti letou historii našeho klubu a zároveň si připomněli 100 let od založení Československé republiky. Předseda připomenul, že v loňském roce opustil naše řady pan Bronislav Czerner, jemuž všichni společně věnovali tichou vzpomínku. Dále se předseda věnoval členské základně. Z klubu v průběhu loňského roku vystoupili 2 členové, 1 členu bylo ukončeno členství. Naopak 4 zájemci vstoupili do řad členů klubu.

Mezi tradiční klubové akce patří každoroční návštěva divadelního představení v Národním divadle Moravskoslezském v Ostravě, autobusový zájezd, spoluorganizace 34. ročníku tenisového mistrovství celní správy v Třinci, brigády na horské chalupě Filipce, přednáška pro žáky v základní škole v Bukovci. Ve druhé polovině roku se uskutečnilo pravidelné setkání seniorů CÚ a MsKC v Dolní Lomné, v den Státního svátku 28. září se uskutečnilo oblíbené Svatováclavské setkání na chalupě CÚ na Filipce a na Hluchové. V říjnu pak proběhl již 3. ročník bowlingového turnaje. Předseda rovněž vyhodnotil spolupráci s vedením CÚ pro Moravskoslezský kraj. Připomenul udělení klubové plakety za spolupráci řediteli celního úřadu Petru Skudrzykovi. Po zprávách o hospodaření, kontrolní komise a mandátové komise byla na programu diskuze, ve které vystoupili členové klubu s návrhy na činnost klubu celníků. Výroční členská schůze pokračovala ještě krátkou diskuzí, prohlídkou klubové kroniky a společných fotografií. A většina si už podle svého plánovala, kam se letos vypraví na společné akce.