Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za setkáním seniorů

Setkání seniorů v Dolní Lomné

Tradiční akce, připravena vedením Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj (CÚ pro MSK) a spolupořádaná Radou Moravskoslezského klubu celníků se koná vždycky na počátku září. Je to oblíbené setkání, které již řadu let patří mezi společné společenské aktivity celního úřadu a klubu celníků. Ne všichni zaměstnanci celní správy odcházeli do důchodu po dovršení důchodového věku. Někteří využili možnosti při restrukturalizaci celní správy zapříčiněné vstupem České republiky do Evropské unie a odešli na tzv. výsluhový příspěvek. Aby se mohly setkávat všechny skupiny bývalých zaměstnanců celní správy, došlo k dohodě ředitele celního úřadu a předsedy klubu celníků o společném pořádání setkávání seniorů v Dolní Lomné. A tak tomu bylo i v letošním roce sužovaném celosvětovou koronavirovou pandemií. Navzdory ní si do Dolní Lomné našlo cestu téměř 40 seniorů a po roce se mohli setkat ve Školicím středisku celní správy ti, kteří již nemají tolik příležitostí k setkávání se během roku. Využili možnosti vidět se s těmi, se kterými ve službě či zaměstnání strávili významnou část svého života.

Všechny účastníky podzimního zářijového pátečního odpoledne uvítal ředitel CÚ pro MSK Kamil Kaluža. V příjemném prostředí venkovního areálu střediska sdělil účastníkům novinky a zajímavé informace, které se v celní správě udály či právě dějí. Po něm v krátkosti pozdravil všechny účastníky rovněž i bývalý ředitel Petr Skudrzyk. V plejádě řečníků po kancléři celního úřadu (Imrich Nagy) pak pokračoval nový vedoucí střediska Tomáš Pánek, který v krátkosti nastínil informace k průběhu rekonstrukce budov a areálu střediska. Zajímavostí tohoto setkání bylo, že se na něm sešli všichni předchozí vedoucí školicího a rekreačního zařízení celní správy. Nejstarším a prvním byl Vladislav Motyka, po něm přebral štafetu František Trzaskalik, aby jej pak vystřídal na této pozici Petr Vlček. Po jeho odchodu do starobního důchodu převzal středisko Tomáš Pánek.

Kulinářské speciality podávané k obědu i večeři byly skvělé a všichni přítomní si na nich výborně pochutnali. Za to našim kuchařkám patří velký dík. Jejich práce a příprava menu skvěle doplnila celý průběh odpoledne. Po dobrém jídle se v jednotlivých skupinkách diskutovalo a vzpomínalo na doby služby na bývalých odbočkách, pobočkách, celních úřadech i celním ředitelství Moravskoslezského kraje. S nadějí, že příští rok bude bez takových nečekaných omezení, se senioři postupně rozcházeli ke svým domovům.