Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sbírka pro postižené tornádem zaslána

Dne 24.6.2021 ve večerních hodinách zasáhlo Jihomoravský kraj, nejvíce oblast Hodonínska a Břeclavska, ničivé tornádo nebývalé intenzity.

Rada Moravskoslezského klubu celníků bezodkladně vyhlásila cílenou finanční sbírku na okamžitou finanční pomoc kolegům - zaměstnancům celní správy, kteří byli nejvíce postiženi a potřebují finanční prostředky na obnovu svého domova.

Sbírka byla vyhlášena ve dnech 26.6.2021 až 1.7.2021. Do cílené sbírky se zapojilo 27 členů klubu celníků a 3 bývalí kolegové, kteří dohromady přispěli částkou 32000,- Kč. Dále Rada klubu celníků podpořila návrh kolegy Aleše Gureckého, který navrhl, aby byla zredukována činnost klubu celníků pro letošní rok a větší část z vybraných členských příspěvků byla věnována na pomoc potřebným. Rada klubu celníků rozhodla tímto podpořit sbírku o částku 13000,- Kč. V pátek 2.7.2021 zasedala Rada klubu celníků, která rozhodla o rozdělení finančních prostředků ve výši 45000,- Kč pro nejpostiženější kolegy.

Po zjištění relevantních informací přímo od ředitele Celního úřadu pro Jihomoravský kraj plk. Františka Widholma o počtu poškozených, kterých bylo dohromady 14, od úplného zničení majetku (demolice domu či neobyvatelnost bytu) až po poškození majetku (zničený plot, zaplavený sklep či kroupami rozbité sklo u auta aj.). Rada klubu celníků zvolila řešení přispět kolegům s největším rozsahem způsobených škod. To znamená přispět těm, kteří přišli o dům či byt s tím, že jim byla nařízená okamžitá demolice či neobyvatelnost. Jedná se o kolegy Pavla Alexyho (odd. Správy příjmů a vymáhání) z Mikulčic, Bc. Silvestra Solničku (odd. Právní) z Mikulčic a Zbyňka Zugara (odd. Dohledu) z Moravské Nové Vsi. Těmto poškozeným kolegům rozhodla Rada klubu celníků neprodleně zaslat finanční výpomoc ze sbírky a to ve výši 15000,- Kč pro každého.

Závěrem chci osobně poděkovat všem členům klubu celníků i jeho podporovatelům, kteří podpořili cílenou finanční sbírku, čímž dokázali, že jim není lhostejný osud postižených kolegů. Rovněž děkuji i těm členům, kteří přispěli i prostřednictvím jiných charitativních účtů.

Petr Vlček, předseda MsKC