Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výročka opět přes internet

Výroční členská schůze

Moravskoslezského klubu celníků při Celním ředitelství Ostrava

Ani v letošním roce nám pandemická situace nedala možnost sejít se osobně na výroční členské schůzi členů klubu celníků. Proto Rada klubu celníků rozhodla letošní výroční členskou schůzi opět uskutečnit vzdáleně korespondenčním způsobem s elektronickým hlasováním (per rollam).

Oznámení o konání výroční členské schůze obdrželi členové s dostatečným předstihem. Nedílnou součástí zaslaného oznámení byly veškeré dokumenty, včetně hlasovacího lístku. Samotné hlasování proběhlo ve dnech od 21.2.2022 do 28.2.2022. Po ukončení termínu hlasování byly hlasy sečteny a zapsány do protokolu z výroční členské schůze. Do hlasování se zapojilo 39 z celkového počtu 57 členů.

V průběhu elektronického hlasování byl schválen program, jednací řád, sloučená komise pro hlasování. Zpráva předsedy byla přijata a vzata na vědomí všemi hlasujícími. Dále byla schválena zpráva o hospodaření včetně rozpočtu pro příští rok a zpráva kontrolní komise o kontrole hospodaření. V neposlední řadě byl schválen členský příspěvek pro letošní rok ve výši 350,- Kč, plán klubové činnosti pro letošní rok a posledním bodem elektronického hlasování bylo schválení usnesení. Neprodleně po ukončení hlasování obdrželi všichni členové protokol o hlasování a protokol o tom, kdo se hlasování účastnil.

Komise pro hlasování provedla ověření:

  • mandátu každého z hlasujících, zda hlasoval v souladu s pravidly stanovenými jednacím řádem

  • hlasování členů, ze kterého vyplynulo, že z 57 členů se hlasování v daném termínu účastnilo 39 členů

  • že na základě zaslaných hlasů a jednacího řádu je výroční členská schůze usnášeníschopná

  • vyhodnocení hlasování o jednotlivých bodech programu

Po sečtení hlasů uložila zvolená komise podklady o hlasování do elektronické složky a tyto předala předsedovi klubu celníků k archivaci.

Závěrem děkuji vám, členům klubu celníků, kteří jste svým hlasováním přispěli k platnosti této neobvyklým způsobem organizované výroční členské schůze. Věřím, že v roce 2023 se již konečně sejdeme osobně.

Petr Vlček, předseda klubu celníků