Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze 2023

29. 3. 2023

Výroční členská schůze

Moravskoslezského klubu celníků při Celním ředitelství Ostrava


Rada klubu celníků se rozhodla letošní výroční členskou schůzi opět uskutečnit vzdáleně korespondenčním způsobem s elektronickým hlasováním (per rollam). Náš klub celníků čítá 59 členů a není jednoduché zajistit za příznivých finančních nákladů potřebnou místnost, ve které by se mohla naše výroční členská schůze konat. Na základě těchto poznatků bylo schváleno, že výroční schůze, které nebudou volební, se uskuteční vždy korespondenčním způsobem. Pouze volební výroční členská schůze bude svolána.

Oznámení o konání výroční členské schůze obdrželi členové spolu s veškerými dokumenty, včetně hlasovacího lístku. Hlasování pak proběhlo ve dnech od 11.3.2023 do 24.3.2023. Po ukončení termínu hlasování byly hlasy sečteny a zapsány do protokolu z výroční členské schůze. Do hlasování se zapojilo 43 členů z celkového počtu 59, což činilo 72,9%.

Elektronickým hlasováním byl schválen program, jednací řád, sloučená komise pro hlasování. Zpráva předsedy o činnosti klubu celníků za uplynulé období byla všemi hlasujícími vzata na vědomí. Došlo ke schválení zprávy o hospodaření včetně rozpočtu pro letošní rok 2023 a zprávy kontrolní komise o kontrole hospodaření za rok minulý. Důležité bylo navýšení a schválení členského příspěvku pro letošní rok 2023 ve výši 400,- Kč a schválení plánu klubové činnosti pro letošní rok. Posledním a zároveň nejdůležitějším bodem elektronického hlasování bylo schválení usnesení. Neprodleně po ukončení hlasování obdrželi všichni členové klubu celníků protokol o hlasování a protokol o tom, kdo se hlasování účastnil a jak hlasoval.

Komise pro hlasování provedla ověření:

  • mandátu každého z hlasujících, zda hlasoval v souladu s pravidly stanovenými jednacím řádem,

  • hlasování členů, ze kterého vyplynulo, že z 59 členů se hlasování v daném termínu účastnilo 43 členů s platným hlasem,

  • že na základě zaslaných hlasů a jednacího řádu je výroční členská schůze usnášeníschopná,

  • vyhodnocení hlasování o jednotlivých bodech programu.

 

Po sečtení hlasů uložila komise podklady o hlasování do elektronické složky a tyto předala předsedovi klubu celníků k archivaci.

Závěrem děkuji vám, členům klubu celníků, kteří jste svým hlasováním přispěli k platnosti této elektronickým způsobem organizované výroční členské schůze.

Petr Vlček, předseda klubu celníků